FOTOWEDSTRIJD DE WILDE STAD

Vanuit een groot aantal inzendingen van hoge kwaliteit zijn nu de winnaars van de fotowedstrijd bekend gemaakt door de jury. Hieronder in volgorde van de winnaar tot en met de zesde prijs. Namens De WildeStad van harte gefeliciteerd!

 

WORD JIJ DE BESTE STADSNATUUR FOTOGRAAF VAN NEDERLAND?

Voor de film De Wilde Stad zijn de makers drie jaar intensief bezig geweest de natuur in de stad te filmen en fotograferen. De film is klaar en gaat vanaf 1 maart in de bioscoop draaien. Nu dagen de makers jullie uit om de stadsnatuur zelf te ontdekken.

Vanaf 12 februari start de grootste Instagram stadsnatuur fotowedstrijd van Nederland! Voor de deelnemers zijn mooie prijzen te winnen. De fotowedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met De Wilde Stad, TopNotch, CameraNU.nl, Sigma en Buteo Photo Gear.

Hoofdprijs

GoPro Hero 5 Session + BroFish accessoire Kit van CameraNU.nl

Wat heb je nodig?

– Een smartphone met een camera
– Een Instagramaccount

Hoe stuur je een foto in?

1. Maak een foto van stadsnatuur met je smartphone.
2. Upload hem op je Instagramaccount met de hashtag #dwsfotowedstrijd
3. Tag @dewildestad in je foto.
4. Volg @dewildestad voor de uitslag.

Wat is stadsnatuur?

Stadsnatuur is voor iedereen anders. Het kan een meerkoet in de gracht zijn, een duif op een muurtje of een plant in de stad. Wees creatief en laat zien wat stadsnatuur voor jou betekent!

Deadline

Tot 16 april 2018 kun je een foto uploaden en @dewildestad taggen.

JURYLEDEN

De juryleden van de fotowedstrijd zijn stuk voor stuk op Instagram bekende fotografen, waaronder wereldberoemde natuurfotograaf Frans Lanting. Op 16 april maakt de jury een selectie van de zes beste foto’s. Deze foto’s hebben gegarandeerd een prijs gewonnen. De hoofdprijs is een GoPro Hero 5 session inclusief een accessoire kit. Wekelijks worden door de juryleden ook bioscoopkaarten weggegeven. Volg hun Instagramverhalen en doe mee aan hun wekelijkse polls. Deelname is gratis en heel makkelijk!

Frans Lanting (@franslanting)

Frans Lanting is een van de beroemdste natuurfotografen van deze tijd. Op onnavolgbare wijze legt Lanting het karakter van een dier of landschap vast. Hij ontwikkelde diverse tentoonstellingen en exposities, waaronder het LIFE-project waarin hij de ontwikkeling van het leven op aarde fotografeert. Zijn foto’s staan in de National Geographic en schreef hij boeken, waaronder het bekroonde Life, a journey through time. Hij ontving diverse prijzen, onder meer de World Press Photo en de BBC Wildlife Photographer of the Year. Lanting zet zich in voor natuurbehoud en is ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds.

AWI RABELISTA NIJHOF (@AWI.RABELISTA)

“Natuur wordt vaak gezien als een andere wereld. Mensen denken al snel aan een ongetemde wildernis in Afrika of Canada. Best gek, want de stad zit vol met wilde dieren. Het snelste dier op aarde leeft en jaagt in Amsterdam: de slechtvalk. Deze zul je niet zo makkelijk fotograferen met je smartphone, maar er is genoeg stadsnatuur vast te leggen. Compositie, vormen en het idee achter een foto vind ik belangrijk.”

MYLÈNE CYBELE SOPACUA (@MYLENECYBELE)

“Niets is zo lekker als buiten zijn. Of dit nou in een bos is, op het strand of in een fotogenieke stad in Nederland of in het buitenland. Wanneer ik op pad ga, gaat mijn camera mee. Maar als het even niet lukt, is er nog altijd mijn telefoon waarmee ik foto’s kan schieten. Want voor een goede foto hoef je niet de duurste camera’s te hebben. Wie creatief is, komt een heel eind en daarom ben ik benieuwd naar jullie inzendingen!”

HUMBERTO TAN (@HUMBERTOTAN)

Humberto Tan begon in augustus 2013 met zijn populaire dagelijkse talkshow RTL Latenight. Daarnaast is Humberto gepassioneerd fotograaf en kreeg hij zijn eigen fotoreportage in National Geographic Magazine na het winnen van het programma ‘Het perfecte plaatje’.

GLENN BLANKER (@GLENNANTHONIE)

” Opgegroeid in de stad en altijd al interesse gehad in fotografie. Overal waar ik heen ga draag ik iets op zak om momenten vast te kunnen leggen. Of dit nou een camera betreft of mijn mobiel. Het belangrijkste is hoe je de beelden vastlegt. De vreugde is dan nóg groter als je een prachtshot met je mobiel hebt weten te maken! Het ontbreken van alle technische instellingen, die wel op je camera zitten, maken het daarom een leuke uitdaging om met je mobiel op pad te gaan!”

KITTY DE JONG (@PANYREK)

“Het liefst trek ik de natuur in met mijn camera maar ben ook steeds vaker in de stad te vinden om daar te fotograferen. Ik reis graag en heb altijd mijn camera bij de hand. Op Instagram plaats ik vooral foto’s die ik met mijn telefoon maak. Ik vind het een leuke uitdaging om met de beperkingen van een telefoon mooie beelden te maken. Ik houd van eenvoud in foto’s en ben altijd op zoek naar mooi licht.”

EELCO ROOS(@CROYABLE)

“Ik noem de natuur wel eens mijn muse, het is de plek waar ik me het meeste thuis voel. In Nederland is ook in de stad de natuur terug te vinden. De uitdaging is om mensen te laten zien wat er allemaal mogelijk is met het apparaat dat iedereen tegenwoordig in zijn zak heeft zitten: een smartphone. Denk vooral even na voordat je een foto maakt. Wat wil ik laten zien op deze plaat? Wat is het gevoel wat ik probeer over te brengen? Let daarbij goed op de compositie en hoe je het gebruik maakt van het beschikbare licht.”

HANNA VINK (@TOPNOTCHNL)

Ik werk bij Top Notch waar ik met verschillende artiesten en aan verschillende projecten werk. Zo heb ik muziek gezocht bij de filmbeelden van De Wilde Stad. Naast mijn werk bij Top Notch volg ik in mijn vrije tijd cursussen fotografie om meer kennis van de technische kant van foto’s maken op te doen. Het liefst maak ik foto’s van mensen op straat in Amsterdam, mijn favoriete stad!

Prijs 1

GoPro Hero 5 Session + BroFish accessoire Kit van CameraNU.nl

Prijs 2

Sigma 18-200 Lens

Prijs 3

Buteo schuiltent

Prijs 5

De Wilde Stad fotoboek

Prijs 4

Abatutu’s fotoboek

Prijs 6

Vier bioscoopkaarten voor De Wilde Stad