Schrijf je alvast in voor dit gratis lespakket

natuurbeelden_in_de_klas_liggend


Het zal de meest van jullie niet zijn ontgaan dat de makers van de films De Nieuwe Wildernis en Holland, natuur in de delta werken aan een nieuwe film: De Wilde Stad.

Hier kun je de eerste teaser zien die vorige week is gelanceerd:

De film komt in 2017 in de bioscoop uit maar al eerder kun je met jouw leerlingen aan de slag met het lesmateriaal dat we samen met NatuurWijs en andere (natuur)organisaties ontwikkelen. De ambassadeur van het lespakket is Andre Kuipers die zelf ook in de stad op pad zal gaan met een stads-ecoloog. Dat gaan we vanzelfsprekend ook filmen!

Net als bij www.denieuwewildernis.nl/indeklas vormt een online platform met de educatieve clips, actuele informatie, interactieve kaart en bijbehorende werkbladen de spil van De Wilde Stad in de klas. 

De educatieve clips nemen de leerlingen mee op een verkenningstocht naar de diepe en vaak humoristische band tussen mens en dier. Aan de hand van werkbladen ontdekken de leerlingen een ongeziene kant van de natuur in de stad. Ze leren hoe vindingrijk dieren en planten zijn in het zich aanpassen aan de stad als leefgebied, welke ‘exoten’ hun thuis hebben gevonden in de stad, wat de dagelijkse routine is van vele dieren. De leerlingen breiden zo hun kennis uit over de enorme biodiversiteit van planten en dieren in de stad. Daarnaast worden ze uitgedaagd om na te denken en te debatteren over de interactie en soms confrontatie tussen mens en dier in de stad.

Wil je op de hoogte blijven van de de verschijning van het lesmateriaal en de clips?
Schrijf je dan hier in: